سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سئو در اینستاگرام

در سرچ اینستاگرام که در قسمت Explore تعبیه شده، شما می‌توانید مکان، اسم فرد و یا برچسبی را جستجو کنید، به عبارتی انواع کیورد برای سرچ کردن دارید، همانند گوگل که اگر مکانی (لوکیشن Location )  را جستجو کنید شکل نتایج برای شما متفاوت خواهد بود.

یک آزمایش انجام دهید، در دو اکانت مختلف یک عبارت یکسان را در سرچ اینستاگرام جستجو کنید، به احتمال زیاد نصف نتایج فرق خواهند داشت، همین موضوع در نتایج گوگل هم وجود دارد و براساس تاریخچه جستجوی شما و ای‌پی IP نتایج فرق خواهد داشت.

در اینستاگرام قابلیت پاک کردن تاریخچه جستجو در تنظیمات این نرم افزار وجود دارد و کافی است به قسمت  Clear Search History  بروید.

هر چند تفاوت های بسیاری در جستجوی اینستاگرام و گوگل وجود دارد، به عنوان مثال شما اگر جمله‌ای را در اینستاگرام جستجو کنید به احتمال زیاد نتیجه‌ای را پیدا نخواهید یافت. چرا که ماهیت این شبکه اجتماعی تصویر محور است و در پست‌ها عکس و یا ویدیو مشاهده می‌کنید و اگر متنی در پست وجود نداشته باشد به احتمال زیاد آن پست امکان نمایش در نتایج را ندارد، مگر لوکیشن عکس مشخص شده باشد.

Hashtag و Keyword

پست در اینستاگرام بدون متن و هشتگ Hashtag شانس کمتری دارد تا دیده شود. به نظر من اینستاگرام قابلیت تشخیص موضوع عکس درون پست را بدون متن و هشتگ ندارد، پس متن و هشتگ همانند متن و کلمات کلیدی در وبسایت اهمیت بالایی دارند. ولی زمانی که می‌گوییم اهمیت بالایی دارند به معنای آن نیست که باید زیاد استفاده شود. مثل این می‌ماند که بگوییم قرص x برای شمای y مفید است ولی اگر همان قرص را کم بخورید و یا زیاده ‌روی کنید اثرات منفی برای شما خواهد داشت.

بدانید که گذشتن برچسب نامرتبط اثرات بدی بر روی صفحه و پست‌های شما خواهد داشت. حتما دقت کرده‌اید که بعضی ها برای جذب و دیده شدن (البته به خیال خودشان) از برچسب های پرطرفدار #ایران و یا #دختر #زیبا و … استفاده می‌کنند درحالی که پست آنها ارتباطی با برچسب ندارد و همه این موارد را به نظر بنده اینستاگرام بررسی می‌کند و اینستاگرام اگر بداند که کاربران بعد از جستجو زمان کمی در پست شما سپری می‌کنند و سریع وارد پست دیگر در یک پیج دیگر می‌شوند در آن پست بیشتر می‌مانند و این رفتار را سایرین هم تکرار می‌کنند، اینستاگرام پست شما را به همانند رفتار گوگل به قسمت متروکه خودش انتقال می‌دهد.
در سئو می‌توان با Time on Page این موارد را بررسی کرد، حال شاید ما در اینستاگرام Time on Post داشته باشیم هر چند خودمان نمی‌توانیم آمارش را دریابیم.

 

Interaction و Behavior

تعامل (Interaction) کاربران نشان دهنده زنده بودن آن کسب و کار است و باید در هر کسب و کاری و در هر اندازه‌ای این تعامل‌ها رصد شوند و همینطور بهبود پیدا کنند. در اینستاگرام امکان ارزیابی تعاملات کاربران هم وجود دارد هر چند به قدرت ابزارهای آنالیز یک وبسایت نمی‌رسد. تعامل کاربران در یک وبسایت در سئوی آن سایت بسیار اثرگذار است، تعامل‌هایی همانند نظر گذاشتن، به اشتراک گذاشتن و دیدن سایر صفحات و ماندن در سایت و … مواردی که دقیقا در اینستاگرام هم وجود دارد حال با کمی تفاوت.

برای برقراری تعامل بیشتر در اینستاگرام می‌توانید از استوری هم استفاده کنید. همانطور که در قسمت آمار اشاره کردم از 500 میلیون اکانت فعال روزانه اینستاگرام بیش از 400 میلیون آن‌ها استوری‌هایشان را چک می‌کنند. این آمار فوق العاده‌ای است. می‌توانید در استوری سوال و جواب را برای تعامل انتخاب کنید و یا از نظرسنجی استفاده کنید. و یا حتی این تعامل را در بین اینستاگرام و سایت به اشتراک بگذارید و در استوری لینک آدرس وبسایت را قرار دهید. البته باید بالای 10کا عضو داشته باشید تا بتوانید لینکی را در استوری درج کنید. فقط فراموش نکنید که لینک‌ها را هم باید ردیابی کنید و بهتر است از UTM استفاده کنید، اگر نمی‌دانید UTM چیست بعدا به آن اشاره خواهیم کرد.

نکته مهم این است که باید بهترین زمان برای انتشار پست‌های خود را در اینستاگرام پیدا کنید، به نظر من نمی‌توان یک ساعات کلی و مناسب برای همه نوع کسب و کارها مشخص کرد. برای اینکه بهترین زمان انتشار پست را پیدا کنید، پیشنهاد میکنم در ساعات مختلف پست‌هایی که تقریبا یک موضوع را دنبال می‌کنند انتشار دهید و سپس بازخوردها و تعامل‌های کاربران را ردیابی کنید. در این صورت است که شما می‌توانید از نهایت تعامل کاربرانتان استفاده کنید.

Insights و Google Analytics

در insight یک سری اعداد در قالب تعامل را نشان می‌دهد مثل لایک، کامنت و سیو، و حالا اگر این تعداد تقسیم بر تعداد کل فالوورها بکنیم و سپس ضرب در 100 کنیم نرخ تعامل یعنی Engagement rate به دست می‌آید. اگر شما در گوگل جستجو کنید “Engagement Rate Instagram” ابزار مفید سایت influencermarketinghub.com به این آدرس نمایش داده می‌شود که می‌تواند برای شما درصد تعامل را بگوید.

شما در insights می‌توانید تعداد بازدید در روز و همینطور تعداد دیده شدن‌های منحصربه فرد و البته تکراری را مشاهده کنید. شما می‌توانید متوجه شوید که از کدام پست بیشترین فالوور را جذب کرده‌اید و یا اینکه بهترین پست از نظر لایک، نظر و … کدام پست است. آمارهای مربوط به استوری های خود را میتوانید مشاهده کنید و همینطور یک سری داده ها مربوط به کاربران همانند لوکیشن، جنسیت و بازه سنی که همه این داده‌ها می‌تواند در جای خود اثر بخشی مناسبی داشته باشد.

از طرفی ابزار influencermarketinghub می‌توانید یک ابزار عالی برای ارزیابی صفحاتی باشد که قصد تبلیغ آن را دارد و می‌توانید درصد تعامل کاربران آن صفحه را بررسی کنید و یا اگر قصد خرید یک صفحه در اینستاگرام را دارید باز این ابزار بسیار می‌تواند به شما در این امر کمک کند.

سئو در اینستاگرامReach و User

در Insights اینستاگرام یک پارامتری داریم به نام Reach که تعداد بازدید از اکانت‌های منحصربه‌فرد را نشان می‌دهد. این مقدار شبیه به پارامتر User در ابزار گوگل آنالیتیکس است. البته برای دیدن آمار هر پست Reach در پایین هر پست بر روی View insights کلیک کنید و اگر قصد دارید Reach کلی صفحه را مشاهده کنید بر روی تنظیمات کلیک کنید و سپس Insights انتخاب کنید و Reach یعنی آمار کلی بازدید منحصربه‌فرد از پیج شما را می‌‌توانید مشاهده کنید.

impressi با on و impression

تعداد impression یعنی تعداد دفعات دیده شده (شاید یک نفر 10 بار ببیند و 10 تا impression آن پست بخورد). یک پست می‌تواند از قسمت Home و یا Profile و یا Explore هم Impression بخورد و البته جاهای دیگر هم دارد مثلا از طریق فالوو کردن برچسب ها و یا براساس جستجوی لوکیشن پست شما impression  بخورد. یک راه هم وجود دارد و اینکه شخصی قبلا پست شما را سیو کرده و حالا دوباره آن را ببیند و این باعث می‌شود دوباره impression آن پست بالا برود.

Comment

پاسخ دادن به نظرت کاربران نه تنها باعث بهبود تجربه کاربری و ارتقای آن برند میشود، بلکه به سئو و بهینه سازی آن صفحه هم کمک می‌کند. همین موضوع در اینستاگرام موجود است و وقتی نظرات پست‌های سایت دیجی‌کالا را در اینستاگرام مشاهده می‌کنیم متوجه می‌شویم که چرا نرخ تعامل کاربران در این صفحه بالا است. چرا که پاسخ تمام نظرات را در صفحه اینستاگرام خود این برند قوی ایرانی درج می‌کند. و یا مسابقه هایی که دیجی کالا می‌گذارد و برای تگ کردن دوستانتان شما را تشویق می‌کند.

IGTV و Youtube

Live یک قابلیت تقریبا جدید در اینستاگرام است. شما در یوتیوب هم می‌توانید ویدیو Live داشته باشید، اگر کمی در حوزه سئو فعالیت کرده باشید حتما می‌دانید که قوی‌ترین شبکه اشتراک گذاری ویدیو که سئو بسیار قوی دارد و خود اصلا یک موتور جستجو به حساب می‌آید، وبسایت یوتیوب است.

Live هم یک ویدیو زنده در اینستاگرام است که می‌توان آن را 24 ساعت ذخیره کرد بعد از برگزاری Live آن را در IGTV درج کرد (Instagram TV). قسمت IGTV شبیه به کانال های ویدیویی در شبکه های اشتراک گذاری ویدیو است. و به مدت 10 دقیقه می‌توان در IGTV ویدیو درج نمود. و یا اصلا می‌توانید یک ویدیو ویرایش شده و حرفه ای به صورت آفلاین در IGTV آپلود کنید. البته اگر اکانت شما در اینستاگرام Verify شده باشد تا 60 دقیقه هم می‌توانند در IGTV ویدیو آپلود کنید.

در آخر

امیدواریم این مقاله برای شما در سئو در اینستاگرام مفید بوده باشد و توانسته باشید بیشترین بهره را از آن ببرید. بهتر است بدانید برای مدیریت دایرکت اینستاگرام می توانید در مدیر هاب ثبت نام کنید.